4.to clear 动词不定式短语作表语,表示将来的动作。
5.strangers 根据空格前的定冠词及句意可知,此处填所给提示词的名词复数形式。 6.boredom reduce为动词,其后跟名词作宾语,故正确答案为boredom。 7.it it代替动词不定式短语作形式主语。
第 12 页 共 193 页
8.To do 动词不定式短语作目的状语。
9.where 根据句意及句子结构可知,此处填where,引导表语从句且在从句中充当地点状语。 10.Only “only+状语从句”位于句首,主句用部分倒装。根据主句的部分倒装和空格的位置可知,正确答案为Only。
Ⅱ.短文改错
I had an argument with my friend Ben yesterday because his favorite movie, which I thought was not interested. After the argument, he went off without say goodbye to me. I was so angry on him. In the afternoon I started to feel sad because he is my best friend. After school, I asked him if he wanted to go with me as usually. He gave me a strange look and turned away. But, this time, he does say goodbye to me quietly. Later, while I was watching TV at home, the phone rang. This was Ben and he said he was sorry for that he did. He felt like childish. I said never mind. Now I feel much better since we are still good friend.
答案:第一句:because后加of; interested→interesting 第二句:say→saying 第三句:on→with 第五句:usually→usual 第七句:does→did
第九句:This→It; that→what 第十句:去掉like 第十二句:friend→friends Ⅲ.书面表达
某中学生英语报正在举办题为“My dream of travelling in space”的征文活动。请你用英语写一篇短文投稿。要点如下:
1.梦想去的星球; 2.理由。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:
If I have a chance to travel in space, I\'d like to go to Mars.
I have always dreamed of visiting it ever since I heard that Mars is most like the earth and there could have been life on this planet. The more I learn about it, the more I become interested in it. I want to do research on whether it is a planet we humans can live on. Another reason I want to go there is that I\'d like to learn more about Mars and write a book about it in the future.
I hope I will see many interesting things on Mars.
第 13 页 共 193 页
单元检测(四) A Social Survey — My Neighbourhood
Ⅰ.阅读理解
A
It is not always a good thing to praise children because “empty” words may make them unhappy. Words such as “well done” may make them doubt their own abilities, a leading psychologist Stephen Grosz has warned. He says that words such as “you\'re so clever” or “you\'re such an artist” could also hinder (妨碍) their future development at school. He says that such empty praise causes children to be unhappy as they may say they can\'t live up to these expectations.
Instead he advises parents and teachers to praise children less frequently and use words like “trying really hard”. Mr. Grosz said, “Empty praise is as bad as thoughtless criticism. People often pay no attention to children\'s feelings and thoughts.” He also mentions research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school.
Some psychologists from Columbia University asked 128 pupils aged 10 and 11 to work out a number of math problems. Afterwards, some were told, “You did really well — you\'re so clever.” But he researchers told the other group, “You did really well — you must have tried really hard.” Both groups of children were then given more difficult questions and those who had been told they were clever did not do as well as the others.
He says that when collecting his daughter from a school near their home in North London, he heard a teacher tell her, “You have drawn the most beautiful tree. Well done.” Later, after she had done another drawing, the same teacher said, “Wow, you are really an artist.” In his book, Mr. Grosz writes, “How could I explain to the teacher that I would prefer it if she did not praise my daughter?”
As a parent of two children, I strongly agree with Mr. Grosz. I praise them when praising is proven right. I want them to know if I praise them, they have done something beyond my expectation, beyond what they are able to do.
语篇解读:本文是一篇说明文。对孩子进行过多的表扬会给他们带来不利影响。 1.Which of the following praise does Mr. Grosz like most? A.You are so clever! B.Well done, darling! C.You are such an artist! D.You must have tried hard!
解析:选D 细节理解题。根据第二段第一句“he advises ... use words like ‘trying really hard’”可知,D项符合题意。
2.The example of 128 pupils is given to show ________.
第 14 页 共 193 页
A.teaching children is a difficult job B.children\'s growing interest in math
C.the disadvantage of praising children strongly D.children are becoming cleverer and cleverer
解析:选C 写作意图题。第二段最后一句“He also mentions research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school.”是提示。
3.Hearing what that teacher said, Mr. Grosz ________. A.realized the importance of praise B.was very proud of her daughter C.didn\'t know how to thank her D.was not really satisfied
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说高考高中最新外研版高考英语精准备考复习资料(共193页 附解析)(6)在线全文阅读。
相关推荐: