77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

国际经济学题库 - 图文(2)

来源:网络收集 时间:2019-06-17 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

20) Compute how many British pounds would it cost to buy a pair of American designer jeans costing $45?

Answer:

Question Status: Previous Edition

6

21) Find the exchange rate between the dollar and the British pounds for the following cases:

Answer:

Question Status: Previous Edition

13.2 The Foreign Exchange Market

1) The largest trading of foreign exchange occurs in

A) New York.

B) London.

C) Tokyo.

D) Frankfurt.

E) Singapore.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

7

2) Which of the following type of funds cater to wealthy individuals, are not bound by government regulations,

and are actively traded in foreign exchange markets? A) Pension funds

B) Mutual funds

C) Hedge funds

D) Exchange funds

Answer: C

Question Status: New

3) The future date on which the currencies are actually exchanged is called what?

A) the value date

B) the spot exchange date

C) the two -day window D) the commitment date

E) None of the above.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

4) In 2004

A) 20 percent of foreign exchange transactions involved exchanges of foreign currencies for U.S. dollars.

B) 10 percent of foreign exchange transactions involved exchanges of foreign currencies for U.S. dollars.

C) 30 percent of foreign exchange transactions involved exchanges of foreign currencies for U.S. dollars.

D) 40 percent of foreign exchange transactions involved exchanges of foreign currencies for U.S. dollars.

E) 90 percent of foreign exchange transactions involved exchanges of foreign currencies for U.S. dollars.

Answer: E

Question Status: Previous Edition

5) Which one of the following statements is the most accurate?

A) Spot exchange rates are always higher than forward exchange rates.

B) Spot exchange rates are always lower than forward exchange rates.

C) Spot exchange rates and forward exchanges rates are always equal.

D) Spot exchange rates and forward exchanges rates are equal when the value date and the date of the

spot transaction are the same. E) None of the above.

Answer: D

Question Status: Previous Edition

6) Forward and spot exchange rates

A) are necessarily equal.

B) do not move closely together.

C) are always such that the forward exchange rate is higher.

D) do move closely together, but are not necessarily equal.

E) None of the above.

Answer: D

Question Status: Previous Edition

8

7) A foreign exchange swap

A) is a spot sale of a currency.

B) is a forward repurchase of the currency.

C) is a spot sale of a currency combined with a forward repurchase of the currency.

D) is a spot sale of a currency combined with a forward sale of the currency.

E) None of the above.

Answer: C

Question Status: Previous Edition

8) Nondeliverable forward exchange markets in centers such as Hong Kong and Singapore help to circumvent

which problem?

A) loss of goods shipped from Hong Kong and Singapore

B) inconvertible currencies cannot be traded in foreign markets.

C) lag between the spot exchange date and the value date

D) high travel costs from Asia to 'traditional' foreign exchange markets

E) None of the above.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

9) The following is an example of Radio Shack hedging its foreign currency risk:

A) needing to pay 9,000 yen per radio to its suppliers in a month, Radio Shack makes a forward -exchange deal to buy yen.

B) needing to pay 9,000 yen per radio to its suppliers in a month, Radio Shack makes a forward -exchange deal to sell yen.

C) needing to pay 9,000 yen per radio to its suppliers in a month, Radio Shack buys yen at a spot -exchange 1 month from now.

D) needing to pay 9,000 yen per radio to its suppliers in a month, Radio Shack sells yen at a spot -exchange 1 month from now. E) None of the above.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

10) Which of the following is NOT an example of a financial derivative?

A) forwards

B) bonds

C) swaps

D) futures

E) options

Answer: B

Question Status: Previous Edition

11) Which major actor is at the center of the foreign exchange market?

A) corporations

B) central banks

C) commercial banks D) non -bank financial institutions E) None of the above.

Answer: C

Question Status: Previous Edition

9

12) Which of the following is NOT a major actor in the foreign exchange market?

A) corporations

B) central banks

C) commercial banks D) non -bank financial institutions E) tourists

Answer: E

Question Status: Previous Edition

13) By April 2004,

A) only about 10 percent of foreign exchange trades were against euros.

B) only about 24 percent of foreign exchange trades were against euros.

C) only about 37 percent of foreign exchange trades were against euros.

D) only about 42 percent of foreign exchange trades were against euros.

E) only about 60 percent of foreign exchange trades were against euros.

Answer: C

Question Status: Previous Edition

14) Which of the following statements is true about a vehicle currency?

A) It is widely used to denominate contracts made by parties who reside in the country that issues the

vehicle currency.

B) The dollar is sometimes called a vehicle currency because of its pivotal role in many foreign exchange

deals.

C) There is much skepticism that the euro will ever evolve into a vehicle currency on par with the dollar.

D) The pound sterling, once second only to the dollar as a key international currency, is beginning to rise

in importance. E) Only A and C.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

15) The action of arbitrage is

A) the process of buying a currency cheap and selling it dear.

B) the process of buying a currency dear and selling it cheap.

C) the process of buying and selling currency at the same price.

D) the process of selling currency at different prices in different markets.

E) None of the above.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

16) Futures contracts differ from forward contracts in that

A) future contracts ensures you will receive a certain amount of foreign currency at a specified future date.

B) future contracts bind you into your end of the deal.

C) future contracts allow you to sell your contract to an organized futures exchange.

D) future contracts are a disadvantage if your views about the future spot exchange rate are to change.

E) futures contracts don't allow you to realize a profit of a loss right away.

Answer: C

Question Status: Previous Edition

10

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库国际经济学题库 - 图文(2)在线全文阅读。

国际经济学题库 - 图文(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/659767.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: