77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

国际经济学题库 - 图文

来源:网络收集 时间:2019-06-17 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

International Economics, 8e (Krugman)

Chapter 13 Exchange Rates and the Foreign Exchange Market: An Asset Approach 13.1 Exchange Rates and International Transactions

1) How many dollars would it cost to buy an Edinburgh Woolen Mill sweater costing 50 British pounds if the

exchange rate is 1.25 dollars per one British pound? A) 50 dollars

B) 60 dollars

C) 70 dollars

D) 62.5 dollars

E) 40 British pounds

Answer: D

Question Status: Previous Edition

2) How many dollars would it cost to buy an Edinburgh Woolen Mill sweater costing 50 British pounds if the

exchange rate is 1.50 dollars per one British pound? A) 50 dollars

B) 60 dollars

C) 70 dollars

D) 80 dollars

E) 75 dollars

Answer: E

Question Status: Previous Edition

3) How many dollars would it cost to buy an Edinburgh Woolen Mill sweater costing 50 British pounds if the

exchange rate is 1.80 dollars per one British pound? A) 40 dollars

B) 90 dollars

C) 50 dollars

D) 100 dollars

E) 95 dollars

Answer: B

Question Status: Previous Edition

4) The Japanese currency is called the

A) DM. B) Yen.

C) Euro.

D) Dollar.

E) Pound.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

5) How many British pounds would it cost to buy a pair of American designer jeans costing $45 if the exchange

rate is 1.50 dollars per British pound? A) 10 British pounds

B) 20 British pounds

C) 30 British pounds

D) 35 British pounds

E) 25 British pounds

Answer: C

Question Status: Previous Edition

1

6) How many British pounds would it cost to buy a pair of American designer jeans costing $45 if the exchange

rate is 1.80 dollars per British pound? A) 10 British pounds

B) 25 British pounds

C) 20 British pounds

D) 30 British pounds

E) 40 British pounds

Answer: B

Question Status: Previous Edition

7) How many British pounds would it cost to buy a pair of American designer jeans costing $45 if the exchange

rate is 2.00 dollars per British pound? A) 22.5 British pounds

B) 32.5 British pounds

C) 12.5 British pounds

D) 40 British pounds

E) 30 British pounds

Answer: A

Question Status: Previous Edition

8) How many British pounds would it cost to buy a pair of American designer jeans costing $45 if the exchange

rate is 1.60 dollars per British pound? A) 38.125 British pounds

B) 28.125 British pounds

C) 48.125 British pounds

D) 58.125 British pounds

E) 18.125 British pounds

Answer: B

Question Status: Previous Edition

9) What is the exchange rate between the dollar and the British pound if a pair of American jeans costs 50

dollars in New York and 100 Pounds in London? A) 1.5 dollars per British pound

B) 0.5 dollars per British pound

C) 2.5 dollars per British pound

D) 3.5 dollars per British pound

E) 2 dollars per British pound

Answer: B

Question Status: Previous Edition

10) What is the exchange rate between the dollar and the British pound if a pair of American jeans costs 60

dollars in New York and 30 Pounds in London? A) 1.5 dollars per British pound

B) 0.5 dollars per British pound

C) 2.5 dollars per British pound

D) 3.5 dollars per British pound

E) 2 dollars per British pound

Answer: E

Question Status: Previous Edition

2

11) When a country's currency depreciates,

A) foreigners find that its exports are more expensive, and domestic residents find that imports from

abroad are more expensive.

B) foreigners find that its exports are more expensive, and domestic residents find that imports from

abroad are cheaper.

C) foreigners find that its exports are cheaper; however, domestic residents are not affected.

D) foreigners are not affected, but domestic residents find that imports from abroad are more expensive.

E) None of the above.

Answer: E

Question Status: Previous Edition

12) An appreciation of a country's currency,

A) decreases the relative price of its exports and lowers the relative price of its imports.

B) raises the relative price of its exports and raises the relative price of its imports.

C) lowers the relative price of its exports and raises the relative price of its imports.

D) raises the relative price of its exports and lowers the relative price of its imports.

E) None of the above.

Answer: D

Question Status: Previous Edition

13) Which one of the following statements is the most accurate?

A) A depreciation of a country's currency makes its goods cheaper for foreigners.

B) A depreciation of a country's currency makes its goods more expensive for foreigners.

C) A depreciation of a country's currency makes its goods cheaper for its own residents.

D) A depreciation of a country's currency makes its goods cheaper.

E) None of the above.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

14) Which of the following statements is the most accurate?

A) The U.S. and Canadian dollar have traded roughly at par since 1970.

B) The exchange rate (U.S.$ per Canadian$) has always been less than one since 1970.

C) The U.S. and Canadian dollar traded roughly at par in the early 1970s and as of 2006, is nearing par as

the Canadian dollar rises.

D) The U.S. and Canadian dollar traded roughly at par in the early 1970s and as of 2006, is nearing par as

the Canadian dollar falls. E) None of the above.

Answer: C

Question Status: Previous Edition

15) If the goods' money prices do not change, an appreciation of the dollar against the pound

A) makes British sweaters cheaper in terms of American jeans.

B) makes British sweaters more expensive in terms of American jeans.

C) doesn't change the relative price of sweaters and jeans.

D) makes American jeans cheaper in terms of British sweaters.

E) None of the above.

Answer: A

Question Status: Previous Edition

3

16) If the goods' money prices do not change, a depreciation of the dollar against the pound

A) makes British sweaters cheaper in terms of American jeans.

B) makes British sweaters more expensive in terms of American jeans.

C) makes American jeans more expensive in terms of British sweaters.

D) doesn't change the relative price of sweaters and jeans.

E) None of the above.

Answer: B

Question Status: Previous Edition

17) In the year 2000, Americans flocked to Paris. What economic forces made French goods appear so cheap to

residents of the United States?

Answer: One major factor was a sharp fall in the dollar price of France's currency after 1998.

Question Status: Previous Edition

18) Based on the case study, \

costly to the Toronto Blue Jays baseball team than errors in the field.

Answer: See end of Section 1. The Toronto team has most of its revenue paid in Canadian dollars, but most of

its expenses are players' salaries paid in U.S. dollars. Since the Canadian dollar has depreciated

substantially, it causes big losses for the team by raising its expenses relative to its receipts. To protect itself from the vagaries of the exchange rate, the team tries to predict its need for U.S. dollars ahead of time so that it can sell Canadian dollars and purchase the American currency in advance to lock in the exchange rate. Errors in the currency market can thus be more costly to the team than on the field.

Question Status: Previous Edition

4

19) Compute how many dollars would it cost to buy an Edinburgh Woolen Mill sweater costing 50 British

pounds for the following exchange rates?

Answer:

Question Status: Previous Edition

5

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库国际经济学题库 - 图文在线全文阅读。

国际经济学题库 - 图文.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/659767.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: