77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(广东专用)高考英语 大二轮总复习定时训练 16

来源:网络收集 时间:2018-09-28 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

定时训练(16)

Ⅰ.阅读理解 A

体裁:记叙文 话题:人生经历 时间:6分钟

Zhang Kemin tried his hardest to resist becoming a professional musician like his grandfather,the late Chinese conductor Li Delun (1917~2001).

“I was rebellious.Almost everyone in my family is a musician and I wanted to be different.” says Zhang,36,who has learned piano,violin and viola since childhood.He took on a variety of jobs to distract him from music,from working in venture capital firms to comedy clubs.

But he has found himself in music nonetheless,and recently he played piano to accompany US soprano(女高音) Kerry Holahan,kicking off The Spirit of America Tour,organized by American Cultural Center Tours' Ping Pong Productions in association with Li Delun Music Foundation. More than 200 people,Chinese and expatriates,packed the library of the Beijing American Center.They performed songs by Broadway legend Cole Porter,including Night and Day and Anything Goes,and told stories about the composer's life.

“We became friends a long time ago.He is very nice and funny.When I made mistakes during a performance,he will say it's his fault,” says Holahan,who moved to Beijing as an exchange student 10 years ago.

Zhang and Holahan will tour universities around China,spreading their love of Broadway music to Chinese audiences.

“My aunt told me that the project I am doing is just like what my grandfather used to do,” Zhang says.“He used to go around with a cassette player and a stack of tapes,and gave lectures about classical music everywhere,from universities to factories.He enjoyed classical music so much that he loved sharing his knowledge with people in the hope that they can learn to appreciate it,too.”

Zhang and his parents moved to Toronto,Canada in 1990.When he returned to Beijing,he stayed with his grandparents.It is an old apartment in the capital's downtown area and it is where he was born and raised.

Located near the China National Symphony Orchestra,the apartment block is home to many of China's great musicians,including Li and his violinist wife Li Jue (1922~2013). “That's me,around 2 years old,sitting in my grandfather's arms,” says Zhang,pointing to a black-and-white photo,in which he is wearing a pair of big headphones and waving his tiny arms like a conductor. 【语篇导读】 尽管年轻时候的张克敏想尽一切办法不再作像他祖父那样的音乐家,但是最终他还是从事了音乐事业。

1.What's the meaning of the underlined word?

A.Draw someone's attention away from something. B.Draw someone's attention on something. C.Pay someone's attention to something. D.Pay someone's attention to only one thing.

解析 词义猜测题。根据第一段中的“Zhang Kemin tried his hardest to resist becoming a

1

professional musician like his grandfather...”以及第二段中的“I was rebellious.Almost everyone in my family is a musician and I wanted to be different.”可以推出distract的意思是“转移注意力”。故选A。 答案 A

2.From the passage we can learn ______.

A.Zhang Kemin didn't choose the career in music B.Zhang Kemin gave up music at last

C.Zhang Kemin takes up music as his career D.Zhang Kemin has never learned music at all

解析 细节理解题。根据第三段中的“But he has found himself in music nonetheless,and recently he played piano to accompany US soprano(女高音) Kerry Holahan...”可知选C。 答案 C

3.What does Kerry Holahan think of Zhang Kemin? A.He is a handsome boy.

B.He is friendly and easy-going. C.He is cruel and hard-working. D.He is kind but strict.

解析 推理判断题。根据第五段中的“He is very nice and funny.When I made mistakes during a performance,he will say it's his fault...”可以推出Kerry Holahan认为张克敏是一位友好的、容易相处的人。 答案 B

4.How old was Zhang Kemin when he moved to Toronto? A.About 10. B.About 36. C.About 2. D.About 12. 解析 数字计算题。根据第二段中的“...Zhang,36,who has learned piano,violin and viola since childhood.”以及倒数第三段中的“Zhang and his parents moved to Toronto,Canada in 1990.”可知现在(2014年)张克敏36岁,那么1990年他大约是12岁。 答案 D

5.What's the main idea of Paragraph 7?

A.What kind of person was Zhang Kemin's grandfather. B.What kind of project was Zhang Kemin doing now. C.Zhang Kemin's grandfather lived in Toronto.

D.Zhang Kemin's grandfather liked to give lectures about the project. 解析 段落大意题。文章第七段中提到张克敏现在做的工作与他祖父以前做的一样,并且具体介绍了他祖父所从事的工作情况。因此该段的大意应该是:张克敏现在是在做什么样的工作。 答案 B B

体裁:说明文 话题:社会生活 时间:6分钟

If you have ever wondered what Noah's Ark,the huge boat that saved Noah,his family and two specimens of every animal genus that inhabited the earth,may have looked like,you are in luck.That's because a Dutchman has created a life-size replica,with a slight modern-day twist!

2

Johan Huibers says he was inspired to build the boat after he dreamt that his native country of Netherlands was completely flooded! The carpenter began by creating a smaller version of what he likes to call Johan's Ark in 2004.

Not surprisingly,it was an instant hit with tourists,both local and foreign.Encouraged by the success,he used the funds generated from ticket sales of the smaller version,and in 2009 recruited(招聘) his two children and some friends,to build a version the same size as the one specified in the Bible.Johan and his team ended up with an Ark that measures an impressive 427 feet(130 meters) long,95 feet(29 meters) across and 75 feet (23 meters) high.

As for the animals? While the area inside is big enough to allow two real elephants,Johan has restrained that impulse! Instead,he has populated it with plastic substitutes of the mammal and also giraffes,zebras and even buffalos—All life-size of course! But smaller species like chickens,sheep and rabbits got luckier—They are all alive and seem to be enjoying their life inside the Ark's “petting zoo”.Johan's Ark is also home to an array of exotic birds—All alive and chirping(鸣叫声)!

The only issue with this amazing replica that docks in a small river in Dordrecht,Netherlands is the ability to actually sail off! That's because unlike the biblical version,this one is made from steel and weighs 3,000 tons.Still,it is pretty cool and the best news is that Johan is hoping to take it to other parts of the world too,if he can find a bigger boat to transport it on.

【语篇导读】 本文为说明文,主要讲述了荷兰人Johan Huibers 两次建造现代版的诺亚方舟,并吸引了众多海内外的参观者的事情。此外,还说明了现代版的诺亚方舟的内部构造和功用。

6.Why did Johan Huibers create Johan's Ark? A.Because he wanted to make a lot of money. B.Because he meant to raise animals in the Ark. C.Because he dreamed his motherland was flooded. D.Because he intended to travel around the world.

解析 考查细节理解。由第二段第一句“Johan Huibers says he was inspired to build the boat after he dreamt that his native country of Netherlands was completely flooded!”可知,Johan Huibers想建造诺亚方舟是因为他梦到自己的家乡被洪水淹没了。 答案 C

7.The first sentence of Paragraph 3 means ______. A.Johan's Ark was attacked by some tourists B.building Johan's Ark proved a failure

C.the visitors were surprised by his crazy idea D.Johan's Ark was very popular with tourists

解析 考查细节理解。由第三段第二句中的“Encouraged by the success,he used the funds generated from ticket sales of the smaller version”可知,第一次建造诺亚方舟受到海内外游客的欢迎,取得了成功。 答案 D

8.Which of the following can replace the underlined word“restrained” in Paragraph 4? A.improved B.stopped C.developed D.indicated

解析 考查词义猜测。由第四段中的“Instead,he has populated it with plastic substitutes of the mammal and also giraffes,zebras and even buffalos”可知,他使用了这些动物的塑料替代品,

3

而没有用真的大动物,故推知他“抑制”了冲动。 答案 B

9.What can you infer from the last paragraph? A.The boat was created just for entertainment. B.This Ark was designed for sailing in the river. C.This amazing replica can't sail in the sea. D.Johan was going to sell the replica overseas.

解析 考查推理判断。由最后一段最后一句中的“if he can find a bigger boat to transport it on”以及前文可知,现代版的诺亚方舟无法在海洋中正常航行。 答案 C

10.Which of the following is the best title of the passage? A.The Tale of Noah's Ark B.How to Avoid Disasters

C.The Functions of Noah's Ark

D.Modern-day Version of Noah's Ark

解析 考查主旨大意。由全文可知,本文讲述了荷兰人Johan Huibers两次建造现代版的诺亚方舟,吸引了海内外的参观者,取得了成功,故选项D正确。 答案 D Ⅱ.信息匹配

阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先,请阅读下列某网站文章的标题及大意:

A.5 More Everyday Things That Clean Your Bathroom Find out how using soda pop,vinegar and other common household items can make cleaning your bathroom a breeze.

Published in:Home&Garden<<5 Things

B.10 Sunniest Christmas Vacations

Plan to skip the clouds,sleet,hail and snow of the Christmas season?Explore our list of the world's warmest,sunniest,sweetest festive escapes. Published:Holiday<<Christmas<<Travel

C.10 Best Places To Shop in Canada

Tour the country and don't forget to bring a little spending money,as we reveal Canada's 10 best places to shop.

Published in:Travel<<Canada

4

D.How to Choose the Perfect Pasta for Your Meals

Think the type of pasta you use for your recipes is just an insignificant detail?Not true!Get the most out of your meals with these tips for combining the perfect pasta shape with the right sauce. Published:Food&Recipes<<Cooking

E.6 Simple Ways to Lead a Happier Life

Canada is the world's fifth happiest country according to the UN's World Happiness Report.Find your own road to bliss with these six mood-improving habits. Published:Health&Well-Being<<Healthy Living

F.4 Sneaky Reasons Your Job Is Making You Fat

Working long hours can mean putting on a few extra pounds.Avoid gaining unwanted weight by taking charge of these four secretly fattening scenarios. Published in:Health&Well-Being<<Digest Diet

以下是一些读者的相关信息,请匹配他们感兴趣的文章。 【语篇导读】 网站文章的标题及大意—读者信息。

1.I live in Niagara Falls NY and I need to buy some new hockey equipment.I know there are Sporting Goods,Great Skate,and some pro shops here and there.Any other stores that I'm not aware of?

解析 题目关键信息“to buy some new hockey equipment”和“Sporting Goods”,对应C选项的标题“10 Best Places To Shop”(十个最佳的购物地点)。 答案 C

2.My friends and I have been to Queensland far too many times but we really need a holiday this winter.Need to be cheap because we are students.Anywhere but Australia.

解析 题目关键信息“need a holiday”(需要度假),对应B选项标题的文字“Vocations”。 答案 B 3.What can I do to make housework seem less boring?When I try to keep up the housework on a regular basis it starts to seem boring and sometimes even pointless and I start to slack off on it. 解析 题目关键信息“make housework seem less boring”,对应A选项的文字“Clean Your Bathroom”和“household”。 答案 A

4.I am on a search to find the perfect meal to make for my family on a special day.So leave any kind because we are not picky eaters.Thank you so much.

解析 题目关键词“the perfect meal”,对应D选项的“How to Choose the Perfect Pasta for Your

5

Meals”(怎样为你的饮食选择完美的面食)。 答案 D

5.I'm now at my desk 8 hours a day,so I can't exercise as much as I did and the office is filled with sugary cups of tea and dough-nuts!I only have a 30 minute lunch break which I make sure I walk around constantly,but what are a few ways to keep slim in the office?

解析 题目关键词“the office”和“keep slim in the office”,对应F选项的文字“avoid gaining unwanted weight”,故选F。 答案 F Ⅲ.基础写作 【写作内容】 假如你是肖芳,你所在的学校最近进行了一次消防演习(fire drill),请就演习的情况写一份报道。内容如下:

1.演习目的:培养师生在火灾发生时的自我保护能力和自救能力; 2.演习时间:本周星期一下午4:00; 3.参加对象:全体师生员工约4 000名;

4.演习的基本情况:大家迅速、安全地在5分钟内到达操场; 5.同学们的感受。 【写作要求】

只能用5个句子表达全部内容。 【评分标准】

句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 【参考范文】

In order to improve the abilities of self-protection and self-saving when a fire breaks out,a fire drill was carried out in our school.It was at four o'clock this Monday afternoon.All the staff and students,about 4,000 in total,participated in it.Within 5 minutes,all rapidly got out of their classrooms or offices and reached the playground.After the activity,we feel it's very important for us to experience such a drill and greatly improve our sense of safety.

6

Meals”(怎样为你的饮食选择完美的面食)。 答案 D

5.I'm now at my desk 8 hours a day,so I can't exercise as much as I did and the office is filled with sugary cups of tea and dough-nuts!I only have a 30 minute lunch break which I make sure I walk around constantly,but what are a few ways to keep slim in the office?

解析 题目关键词“the office”和“keep slim in the office”,对应F选项的文字“avoid gaining unwanted weight”,故选F。 答案 F Ⅲ.基础写作 【写作内容】 假如你是肖芳,你所在的学校最近进行了一次消防演习(fire drill),请就演习的情况写一份报道。内容如下:

1.演习目的:培养师生在火灾发生时的自我保护能力和自救能力; 2.演习时间:本周星期一下午4:00; 3.参加对象:全体师生员工约4 000名;

4.演习的基本情况:大家迅速、安全地在5分钟内到达操场; 5.同学们的感受。 【写作要求】

只能用5个句子表达全部内容。 【评分标准】

句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 【参考范文】

In order to improve the abilities of self-protection and self-saving when a fire breaks out,a fire drill was carried out in our school.It was at four o'clock this Monday afternoon.All the staff and students,about 4,000 in total,participated in it.Within 5 minutes,all rapidly got out of their classrooms or offices and reached the playground.After the activity,we feel it's very important for us to experience such a drill and greatly improve our sense of safety.

6

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库(广东专用)高考英语 大二轮总复习定时训练 16在线全文阅读。

(广东专用)高考英语 大二轮总复习定时训练 16.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/167445.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: