B.Puzzled. D.Calm.
B 解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,“我”感到很困惑,故B项正确。
6.How did people react to the homeless man? A.They caught him and called the police. B.They covered him with clean clothes. C.They disliked and avoided him. D.They stared at him curiously.
C 解析:推理判断题。根据第二段第三句可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;根据第三段第三句可知,流浪汉偶尔抓挠自己,人们看着他,好像他曾经犯罪了一样;据此可以判断,人们不喜欢他,避免和他接触,故C项正确。
7.It can be learned that the policeman________. A.was very rude to the man B.sent the man back to his hometown C.forced the man to leave the city D.went off the train with the man
D 解析:细节理解题。根据第四段最后一句可知,警官最后带着这个流浪汉走下了火车,故D项正确。
8.What does the author think of the homeless man?
精品资料
精品资料
A.He is a loser of life. B.He is worth our respect. C.He is very funny. D.He is a fearless fighter.
A 解析:推理判断题。根据最后一段第二、第三句可知,如果他没有家,至少他还有自由,如今他两个都没有了。据此可以判断,他是一个生活的失败者,故A项正确。
C
(2018·云南高三11校跨区调研考试)Spider(蜘蛛) webs have something in common with guitar strings. The long, thin strings on a guitar can vibrate(振动). They move back and forth, or from side to side. So do webs made by spiders. The lines of silk they produce can carry vibrations. This movement gives the small creature information about what landed on the web.
Spiders have eight legs and usually eight eyes. The animals build webs with their own soft, naturally-made silk. And much like playing the strings of a guitar, a spider can send out vibrations across its web over many different frequencies(频率). Spiders catch their food, usually insects in their webs. They make small movements, which spread across their webs. The vibrations can give the spider details about what is caught in the web—maybe a possible mate,or something tasty to eat.
Vibrations are not just used to spot what is for dinner. They are also important in courtship(求爱), so lots of males will actually create a very specific kind of musical pattern which the females can use to determine not only that they’re a male, but they’re the right species, and whether they might want to mate with them as well.
Spiders make their own vibrations to find out the condition of the webs. By controlling the tightness of the material, they can effectively control how information is getting to them when they hang out in the middle of the web.Spiders have a special ability to shape the physical nature of their self-made materials and creations. Scientists think that spider silk may have changed over time for this purpose.
【解题导语】 本文介绍了蜘蛛吐出的蛛丝可以传播不同频率的振动,这些振动让它们知道蜘蛛网上落下了什么东西并且这些振动在求爱中也非常重要。
9.How does a spider feel that an insect is caught in the web? A.Through its sense of sight. B.Through vibrations of its web. C.Through different frequencies.
精品资料
精品资料
D.Through a musical pattern.
B 解析:细节理解题。根据第二段的“The vibrations can give the spider details about what is caught in the web”可知,蜘蛛可以通过蛛网的振动知道有东西落到蛛网上了。故选B项。
10.What does the underlined word “They” in Paragraph 2 probably refer to? A.Insects. C.Spiders.
B.Strings. D.Vibrations.
A 解析:代词指代题。根据第二段的“Spiders catch their food... across their webs.”可知,蜘蛛在它们的蛛网上捕食,一般捕到的都是昆虫。它们制造出传遍整张蛛网的小振动。所以They指代的是昆虫。
11.Which of the following statements is TRUE? A.Silk produces vibrations as the strings of a guitar do. B.Female spiders make special sounds to attract a partner. C.Hunting will be hard for spiders if the silk is loose. D.The tightness of silk can’t be adjusted once it’s made.
C 解析:细节理解题。根据最后一段的“By controlling the tightness of the material, they can effectively control how information is getting to them”可知,蛛网的紧密度对蜘蛛捕猎至关重要,故选C项。
12.The text mainly tells readers ________. A.guitars and spider webs are similar B.spider webs have various functions C.spiders are skillful in hunting insects D.vibrations are vital in a spider’s life
D 解析:主旨大意题。根据整篇文章的叙述,尤其是第二段中的最后一句可知,D项正确。
Ⅱ 七选五
(2018·广东七校联考)It is necessary to be reasonable and flexible enough to avoid conflicts as much as possible and live in peace with others. 1.________If you have done all your best to avoid conflicts and you are still arguing, then read these effective tips on how to avoid conflicts.
Don’t get in the center of the conflict.
Sometimes people can get in the center of conflicts due to their enthusiasm for offering help. Frankly speaking, it is very unwise, because it can make you the main figure of the conflict.
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说高考高中2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:选修8 5 Module5知能演练(2)在线全文阅读。
相关推荐: