双基限时练(四) Unit 10 Lesson 2
Ⅰ.单词拼写
1.After Michael Jackson died, she refused to ________ (评论) on his life.
答案 comment
2.Dealers ________ (讨价还价) with the growers over the price of corn.
答案 bargain
3.I'm ________ (烦恼) with Mr. Smith because he laughed at me in the classroom.
答案 annoyed
4.A good salesperson has to be ________ (进取的) in today's competitive market.
答案 aggressive
5.David is very ________ (热衷于) about the plan. 答案 enthusiastic
6.Customers are offered a 10% discount if they pay in ________ (现金).
答案 cash
7.Our government pays much attention to the people's food, ________ (衣服) and shelter.
答案 clothing
8.Every year China exports many agricultural ________ (产品) to other countries.
答案 products
9.I am ________ (惭愧的) to have behaved so badly at your party.
答案 ashamed
10.The young lady wearing a red ________ (围巾) is Miss Li. 答案 scarf
Ⅱ.单句语法填空(不多于3个单词)
1.He picked up a bike in a shop on his way home; it was ________real bargain.
答案与解析 a bargain作名词时是可数名词。
2.A successful businessman has to be ________ (aggressively). 答案与解析 aggressive aggressive adj.“积极的;有进取心的”。此处为形容词作表语。
3.Linda is bargaining ________ the salesgirl ________ the blouse. 答案与解析 with; about bargain with sb. about/over sth.“因某物与某人讨价还价”。
4.The mother was ________ (annoy) when she heard the ________ (annoy) news.
答案与解析 annoyed; annoying 第一空表示“感到气愤的”,应用过去分词形式;第二空表示“令人心烦的”,应用现在分词形式。
5.Sometimes two things are to be done at the same time, both ________(worth) of your attention.
答案与解析 worthy worthy of+名词作后置定语。
6.More than a dozen students in that school ________(send) abroad to study medicine last year.
答案与解析 were sent “more than a dozen students”作主语,表示复数意义;再根据时间状语last year可判断应用一般过去时,因students与动词send为被动关系,故此处应用被动语态形式。
7.The furniture he bought yesterday ________ (be) of high
quality.
答案与解析 is he bought yesterday是定语从句修饰the furniture。furniture是不可数名词。
8.The government has promised to take ________ (act) on the energy crisis.
答案与解析 action take action意为“采取行动”。
9.Ladies and gentlemen, please fasten your seat belts. The plane ________ (take) off.
答案与解析 is taking take off用现在进行时表示将要发生的动作。
Ⅲ.阅读理解
Astronauts on shorter shuttle missions (使命) often work very long days. Tasks are scheduled (安排) so tightly that break times are often used to finish the day's work. This type of schedule is far too demanding for long missions on the International Space Station (ISS). ISS crewmembers usually live in space for at least a quarter of a year. They work five days on and two days off to mimic the normal way they do things on Earth as much as possible. Weekends give the crew valuable time to rest and do a few hours of housework. They can communicate with family and friends by email, internet phone and through private video conferences.
While astronauts cannot go to a baseball game or a movie in orbit, there are many familiar activities that they can still enjoy. Before a mission, the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos, messages, videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating 370 kilometers above the Earth. During their mission, the crew also receives care
packages with CDs, books, magazines, photos and letters. And as from early 2010, the internet became available on the ISS , giving astronauts the chance to do some “web surfing(冲浪)” in their personal time. Besides relaxing with these more common entertainments, astronauts can simply enjoy the experience of living in space.
Many astronauts say that one of the most relaxing things to do in space is to look out of the window and stare at the universe and the Earth's vast land mass and oceans.
1.What does the word “mimic” in Paragraph 1 probably mean? A. Find C. Change
B. Copy D. Lose
答案与解析 B 根据第一段第五句“They work five days on and two days off”可知,这和在地球上的工作时间一致,所以这样做的目的是尽可能地模仿地球上的正常生活,所以选择B项。
2.Which of the following best describes the families of the astronauts on the ISS?
A. They are caring and thoughtful. B. They are patient and annoyed. C. They are impatient and annoyed. D. They are excited and curious.
答案与解析 A 根据第二段第二句“Before a mission, the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos, messages, videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating...”可知,宇航员的家人是体贴的,考虑周到的。选择A项。
3.In the final paragraph, the author shows that astronauts ________.
A. get more pleasure in space than on the Earth B. find living in space a bit boring and tiring C. regard space life as common D. love to see the Earth from space
答案与解析 D 根据第三段“the most relaxing things to do in space is to look out of the window and stare at the universe and the Earth's...”可知,宇航员喜欢在太空看地球。选择D项。
4.The passage mainly discusses how astronauts ________. A. work for longer missions in space B. connect with people on the Earth C. observe the Earth from space. D. spend their free time in space
答案与解析 D 本文主要向我们介绍了宇航员在休息时做的事,所以选择D项。
Ⅳ.七选五
Everyone knows English is one of the most important subjects in middle schools.And we always know learning English is very important,but few students know how to learn English well.__1__ I think if we have a right way to learn English,and we work hard,then we must learn English well.But what is the right way? __2__Second,everyone knows remembering new words is important,but how to remember them? I think we can copy new words on pieces of paper, and take them with us.When we are free,we can read them.Third,how to improve our listening and speaking? __3__ And we can answer the questions in the class,don't be afraid of making mistakes.I think it's useful to us.Finally,it's about reading and writing.__4__ And try our best to retell it. We can also keep a diary
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库北师大版高中英语北必修四:双基限时练【4】(含答案)在线全文阅读。
相关推荐: