77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:选修6 5 Module5知能演练(2)

来源:网络收集 时间:2018-09-16 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

【解题导语】 本文主要讲述了亚马逊热带雨林的历史、丰富的物种以及现在所面临的危险。

5.Why are the figures mentioned in Paragraph 1? A.To prove the forest untouched. B.To classify species scientifically. C.To show the diversity of species.

D.To attract more attention to the Amazon region.

C 解析:推理判断题。根据第一段的内容并结合第二段第一句中的“allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species”可推知,那些关于动植物种类的数字说明了亚马逊热带雨林的物种多样性,故选C。

6.Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die? A.European explorers brought diseases there. B.Portuguese explorers treated them badly. C.A lot of trees were cut down and burned. D.They got killed by Spanish explorers.

精品资料

精品资料

A 解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,可能多达90%的亚马逊土著居民因为欧洲探险者所带来的疾病而死亡,故选A。

7.What can be inferred about the Amazon rainforest? A.It has the largest number of species. B.It covers over 5% of South America. C.It is becoming larger in area. D.It is being endangered now.

D 解析:推理判断题。根据最后一段的“at the present rate...in two decades”并结合最后一段的整体内容可推知,亚马逊热带雨林遭到破坏,而且未来20年可能会减少40%,故选D。

8.What may be included in the following paragraph? A.Examples of destroying forests. B.Measures to protect rainforests. C.New settlements in the Amazon region. D.Ways to stop global warming.

B 解析:推理判断题。根据最后一段的关键词“deforestation(滥伐森林)”可推知,亚马逊热带雨林砍伐严重,那么文章接下来自然就会论述这一问题的解决措施,故选B。

C

(2018·辽宁五校协作体高三模拟)One of the main creators of the World Wide Web,Sir Tim Berners-Lee has warned that the fast growth of the Internet is also creating serious problems.

He especially warns of false information being easily spread around the Internet,“A great danger is that it becomes a place where untruths start to spread more than truths,or it becomes a place which becomes increasingly unfair in some way.” In particular, he mentions the phenomena of blogging.Blogging enables friends and contacts to easily spread information.However, he argues that people may too easily trust information mentioned in a blog.This inaccurate information can then easily become an accepted truth on the Internet.

He suggests that the most important development of the Internet will be in creating ways of allowing people to check the correctness of information by providing original sources.Sir Tim admits that this is an important challenge.It’s interesting to note that Wikipedia(维基百科) has had

精品资料

精品资料

to take steps to prevent false information from being added to the biographies of living people.It’s easy for anybody to edit the open source.However,some people have pointed out that it has been used to spread false materials.In seeking to raise standards,Wikipedia has sought to stop the false materials.

At the same time there is a growing view that the Internet has had a great effect on the way millions of people work.The last two years have seen a big growth in the use of the Internet.There appears no slowdown in the growth of the Internet with increasing access in the developing countries.Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody.Sir Tim has recently launched a new joint initiative(倡议) between the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web science.The two schools hope to raise the standards of web content.

【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要讲述了互联网的快速发展所带来的一些问题。

9.What is the especially serious problem that Sir Tim refers to? A.The growth of the Internet is too fast.

B.The Internet has a side effect on young children.

C.The Internet companies compete against each other in an unfair way. D.The false information spreads rapidly on the Internet.

D 解析:细节理解题。根据第二段中的第一句可知,他认为虚假的信息在网络上流传是尤其严重的问题,故选D。

10.What causes the biographies to have false information? A.The Internet users refuses other users to correct them. B.Wikipedia doesn’t take any steps. C.Anybody can easily edit the biographies. D.Wikipedia attempts to publish false materials.

C 解析:推理判断题。根据第三段中的“It’s easy for ... false materials.”可知,任何人都可以轻易编辑这些传记,因此虚假信息很容易被传播,故选C。

11.According to the last paragraph,the purpose of the joint initiative is to________. A.provide free Internet access to the poor countries B.improve the reliability of online content

精品资料

精品资料

C.create the first degree in science and technology D.enlarge the use of the Internet

B 解析:推理判断题。根据最后一段中的“the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web science.The two schools hope to raise the standards of web content”可知,这个联合倡议的目的是提高网上内容的可信度,故选B。

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说高考高中2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:选修6 5 Module5知能演练(2)在线全文阅读。

2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:选修6 5 Module5知能演练(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/gaokaogaozhong/148677.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: