77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(16)英语试卷(带解析)(2)

来源:网络收集 时间:2019-03-15 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

10.called 【解析】 试题分析:

1.句意为:桌子上的其中一个杯子被打烂了。根据语境,one of+名词复数,表示“---其中之一”。故填glasses。

2.句意为:我有很多作业要做。根据语境可知,动词不定式在句子中作后置定语,修饰homework。故应填to do。

3.句意为:你们都在忙于准备这次考试,对吗?be busy doing sth是习惯用法,表示忙于做某事。故应填getting。

4.句意为:过马路的时候要小心。本句是表示建议、劝告的祈使句,be动词后接动词原形,表示保持某种状态。故应填careful。

5.句意为:他们停止打篮球是因为要下雨了。stop doing sth表示停止正在做的事情,stop to do 表示停止某事而去做另一事。结合语境可知应填playing。

6.句意为:我们都收到了一个参加她婚礼的邀请函。所给单词是动词,根据语境,空白处应用名词形式。故应填invitation。

7.句意为:谢谢你邀请我参加你的聚会。thanks for doing sth是习惯用法,表示因为某事感谢某人。故应填asking。

8.句意为:10岁的时候爱迪生就对科学非常感兴趣。be interested in sth是固定短语,表示对某事感兴趣。故应填interested。

9.句意为:我的邻居海伦从来不和我说话,她很不友好。根据语境可知,海伦不和我说话,表明她 的不友好。故应填unfriendly。

10.句意为:我们住在一个被叫作“甘树”的地方。根据语境,空白处应用分词短语作后置定语,修饰place。因为有被动意义,故应填called。 考点:词汇填空。 四、阅读理解

Jeff has an illness. He is recording (录音) his words so that his little son will be able to hear his voice in the future.

Jeff caught the illness in 2011. The doctor told him that he might have only two to five years to live and the illness would make him lose his voices, so he decided to record his voice for his 13-month-old son, Bill.

His wife Gina said, “Jeff used to play and sing in a band, so his voice is important to him. I can’t

imagine not having his voice around. I would certainly like Bill to know his father’s voice in this way.” Jeff and his wife hope that they can save his real voice for their little son. He now spends his

weekends and evenings recording his voice. Their little son, Bill will feel his parents ’love when he grows up.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“T”表示,不正确的用“F”表示。

1.Jeff caught the illness in 2011.

2.Jeff’s illness would make him become blind. 3.Jeff still plays and sings in a band now.

4.Jeff now spends his weekends and evenings recording his voice. 5.The parents hope that Bill will feel their love by hearing his father’s voice. 【答案】 1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了杰夫因为患病而丧失嗓音。为了能让儿子感觉到父母对他的爱,杰夫利用每个周末和晚上时间为儿子录下自己的声音。

1.细节理解题。根据短文Jeff caught the illness in 2011的描述可知,杰夫于2011年患病。故这句话是正确的。应填T。

2.细节理解题。根据短文---the illness would make him lose his voices的描述可知,杰夫的病会让他丧失嗓音,而不是失明。故这句话是错误的,应填F。

3.细节理解题。联系上下文及第三段Jeff used to play and sing in a band的描述可知,杰夫过去在乐队演唱,现在患病不能唱了。故这句话是错误的,应填F。

4.细节理解题。根据短文第四段He now spends his weekends and evenings recording his voice

的描述可知,杰夫现在利用每个周末和晚上时间为儿子录下自己的声音。故这句话是正确的,应填T。

5.细节理解题。根据短文最后一段Jeff and his wife hope that--- Their little son, Bill will feel his parents ’love when he grows up的描述可知,杰夫夫妇希望他们的儿子长大后能感觉到他们父母对他的爱。故这句话是正确的,应填T。 考点:人生百味类短文阅读。 Some advice:

First: Always play in a safe place. A park is a safe place because there are no cars. But don’t talk to anyone that you don’t know.

Second: Before you cross the road, stop and look both ways. Look left, look right, look left again. Third: Don’t stay near dangerous buildings or houses. Something may fall on your head.

Fourth: Medicines or pills(药丸)can be dangerous. Never swallow(吞下)any bills or medicines you find in the cupboard.

Fifth: Wear a life jacket when you go out in a boat. Sixth: Don't put your head out of a car , bus or train. 6.We are safe from cars_________. A. if we play in the street B. if we play on the road C. if we play in the park

7.It’s __________ to take any pills you find in the cupboard. A. safe B. dangerous C. allowed 8.We_________ play games under a dangerous building. A. should B. shouldn’t C. can 9.You have to _________when you go out by boat. A .wear a life Jacket B. eat much food C wear a coat 10.We should________ before crossing the road. A. look right B. look left C. look left ant right 【答案】 6.C 7.B 8.B 9.A 10.C 【解析】

试题分析:这篇短文主要就我们在日常生活中常见的潜在危险提出一些避险建议。

6.细节理解题。根据短文第一条建议 A park is a safe place because there are no cars的描述可知,公园里因为没有车子,所以是安全的场所。故选C。

7.细节理解题。根据短文第四条建议Medicines or pills(药丸)can be dangerous. Never

swallow(吞下)any bills or medicines you find in the cupboard的描述可知,服用橱柜里找到的药是危险的。故选B。

8.细节理解题。根据短文第三条建议Don’t stay near dangerous buildings or houses. Something may fall on your head的描述可知,我们不应该在危险的建筑下玩耍。故选B。

9.细节理解题。根据短文第五条建议Wear a life jacket when you go out in a boat的描述可知,我们外出坐船的时候要穿救生衣。故选A。

10.细节理解题。根据短文第五条建议Before you cross the road, stop and look both ways. Look left, look right, look left again.的描述可知,过马路的时候要往左往右看。故选C。 考点:日常生活类短文阅读。 五、其他

My mother is a kind and nice woman. 1.____ One Sunday night, when I was watching the film Harry Potter very happily, she asked me to go to bed. 2.______ that I didn’t move. But for a while, I

noticed that she didn’t say anything. 3._____ I was so sad and that I went into my room and cried. I thought “I have only two nights in a week to enjoy the TV. 4._____”The next day she cooked and talked with me as usual. I pretended not to hear, but she didn’t mind and told me why she didn’t allow me to watch TV. 5._____ Then I understood her. I love my mother. A. But she is very strict with me. B. because she wanted me to have a good rest . C. Then she got angry and turned off the TV. D. I loved the film so much. E. Why doesn’t mother allow me to watch TV? 【答案】 1.A 2.D 3.C 4.E 5.B 【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要讲述了自己为了看电视而不顾妈妈的劝说,以致生妈妈的气。在妈妈的耐心开导下,作者最终理解了妈妈的爱。

1.细节理解题。联系上下文可知,作者的妈妈是一个非常善良的人,但是对作者要求非常严格。故应选A。

2.细节理解题。联系上文,因为作者在开心的看《哈利波特》这部电视,可知他非常喜欢这部电视,以致于妈妈叫睡觉了也没有动。故选D。

3.细节理解题。联系上文,妈妈不再说话了,可知其已经生气。故应选C。

4.细节理解题。联系上文,因为委屈,作者跑进房间哭了,认为自己每周只有两晚看电视的时间,为什么妈妈不让看电视呢,故选E。

5.细节理解题。联系上文,作者的妈妈不介意作者假装听不见,继续跟作者说不让看电视的原因是让她好好休息,故选B。 考点:人生百味类短文阅读。

Friday, May 1 Sunny

Today is National Day. Dongdong and I went to YongZhong Museum .The weather was sunny, and the museum was only 5 kilometers away. So we decided to go there by bike. Dongdong and I met at school gate and we left at 8:00. At the museum, there were a lot of people ------children and parents, students and teachers ,soldiers - - -. At 12:00 we left the museum for home .We saw many pictures at the museum. We learned a lot. Both Dongdong and I had a good time today. Information About the Tirp Time: Weather: Place: How did they go there? When did they leave there/ 【答案】 6.Friday 7.sunny 8.museum 9.bike 10.8:00 【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要讲述了自己和东东在5月1日星期五骑车去参观博物馆的行程安排以及所见所闻。

6.细节理解题。根据短文内容,他们此次行程的时间是5月1日星期五。故应填Friday。 7.细节理解题。根据短文内容The weather was sunny的描述可知,当时的天气是晴朗的。故应填sunny。

8.细节理解题。根据短文内容Dongdong and I went to YongZhong Museum的描述可知,作者他们要去的地方是博物馆。故应填museum。

9.细节理解题。根据短文内容So we decided to go there by bike的描述可知,他们是骑车去的博物馆,故应填bike。

10.细节理解题。根据短文内容I met at school gate and we left at 8:00的描述可知,他们8点钟在学校门口集中去博物馆。故应填 8:00。 考点:日常生活类短文阅读。 六、补充句子

补全对话(共5小题;每小题2分,满分10分)

6.__, May 1 7.__ They went to 8.__ They went there by 9.__ They left at 10.__

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(16)英语试卷(带解析)(2)在线全文阅读。

2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(16)英语试卷(带解析)(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/520768.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: