现在该公司突然宣称2002年的协定是无效的,因为有2006年的
立法以及只有联邦政府拥有核电站管理权。该案的法律问题是模糊的:虽然最高法院判决过,各州的确有权管理核电站,但法学家说佛蒙特案为这种核电站究竟能延期多久设定了先例。显然,如果每个州设立自己的法规,那么关注一下各州拼凑的临时规定是必要的。但,要是Entergy遵守诺言,这个讨论就无关紧要了。
The company seems to have concluded that its reputation in Vermont is already so damaged that it has nothing left to lose by going to war with the state. But there should be consequences. Permission to run a nuclear plant is a public trust. Entergy runs 11 other reactors in the United States, including Pilgrim Nuclear station in Plymouth. Pledging to run Pilgrim safely, the company has applied for federal permission to keep it open for another 20 years. But as the Nuclear Regulatory Commission (NRC) reviews the company’s application, it should keep it mind what promises from Entergy are worth.
该公司似乎认定其已声名狼藉,没有什么后顾之忧,不如和佛蒙特州背水一战。但不良后果还是有的。经营核电站的许可权的问题是一个公共信任的问题。Entergy集团在美国还经营了11个反应堆,包括在普利茅斯的Pilgrim 反应堆。该公司许诺安全经营Pilgrim,要求联邦政府给予继续经营20年的许可。但是,核管理委员会(NRC)在审查该公司的申请的时候,它要牢记到底Entergy公司的哪个许诺是可信的。
文章出处:
/2011-04-24/bostonglobe/29469298_1_nuclear-power-plant-vermont-yankee-older-reactors
题目为:Vermont Yankee plant’s owner must honor its own promises
26. The phrase “reneging on”(Line 3.para.1) is closest in meaning to 短语“reneging on” 最接近那个意思:
[A] condemning.
谴责
[B] reaffirming.
再次确认
[C] dishonoring.
不守信用
[D] securing.
安全
解析:词意题:A deal is a deal之后出现except,表明前后相反;还有一次题眼:commitment to abide by;前面出现provoked justified outrage,一个是正当的愤怒,一个是守承诺,那么中间就只能是不受承诺了。答案为[C] dishonoring.
27. By entering into the 2002 agreement, Entergy intended to 同意2002年的协议,Entergy 公司希望:
[A] obtain protection from Vermont regulators.
获得Vermont 监管者的保护
[B] seek favor from the federal legislature.
寻求联邦立法机关的帮助
[C] acquire an extension of its business license .
要求延长商业执照的有效期
[D] get permission to purchase a power plant.
获得购买一个电厂的许可
解析:细节题根据题干对应文中The conflict has been surfacing since 2002, when the corporation bought Vermont’s only nuclear power plant, an aging reactor in Vernon.
冲突从2002年开始就出现了,那个时候公司购买了Vermont唯一的一家核电站;在Vernon的一家很旧的反应堆。
As a condition of receiving state approval for the sale, the company agreed to seek permission from state regulators to operate past 2012. 作为获得州政府购买批准的条件,公司同意在2012年以后的运营需要征得州监管者的同意。2002 agreement对应the company agreed to;intended to对应As a condition of 因此答案为:receiving state approval for the sale;[D] get permission to purchase a power plant.完美替换。
28. According to Paragraph 4, Entergy seems to have problems with its
根据第四段,Entergy存在哪些方面的问题:
[A] managerial practices.
管理实践
[B] technical innovativeness.
技术创新
[C] financial goals.
财务目标
[D] business vision
经营愿景
解析:细节题:A string of accidents, including the partial collapse of a cooling tower in 2007 and the discovery of an underground pipe system leakage, raised serious questions about both Vermont Yankee’s safety and Entergy’s management
一系列的事故,包括2007年冷凝塔的部分坍塌,发现地下管道系统的泄露,这些都引起了对于Vermont Yankee 安全和公司管理的强烈关注。
所以答案应该是[A] managerial practices.
29. In the author’s view, the Vermont case will test
作者认为Vermont 的案例将会测试:
[A] Entergy’s capacity to fulfill all its promises.
Entergy履行其承诺的能力
[B] the mature of states’ patchwork regulations.
各州补充规定的成熟程度
[C] the federal authority over nuclear issues .
对于核问题的联邦权威
[D] the limits of states’power over nuclear issues.
对于核问题各州权力的局限性
解析:细节题:对应句子:whereas the Supreme Court has ruled that states do have some regulatory authority over nuclear power, legal scholars say that Vermont case will offer a precedent-setting test of how far those powers extend.
但是最高法院判定各州确实有一些对于核电站的调控权力,法律学者说这个案例将提供先例设定的测试,决定这些权力能扩展多远。 作者的观点借用legal scholars之口说出来。
30. It can be inferred from the last paragraph that
从最后一段中可以推知:
[A] Entergy’s business elsewhere might be affected.
Entergy’s在其他地方的生意可能会受到影响
[B] the authority of the NRC will be defied.
NRC的权威会受到挑衅
[C] Entergy will withdraw its Plymouth application.
Entergy会撤回其在Plymouth的申请
[D] Vermont’s reputation might be damaged.
Vermont的名誉会遭到破坏
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说高考高中2012考研英语(一)阅读翻译及解析(3)在线全文阅读。
相关推荐: