内蒙古2017年包头市初中升学考试试卷
英语
第二部分 英语知识运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
从每小题后所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。并在题卡上将该项涂黑。
(2017?内蒙古包头)21.— I will go to Hong Kong Disneyland with my parents tomorrow. —______.
A. My pleasure B. Enjoy yourself C All right D. The same to you
21. B【解析】考查交际用语。句意:明天我打算和父母一起去香港迪尼斯乐园。答语应该是祝你玩得开心,故选B。
(2017?内蒙古包头)22. —Find ways to praise the beginners, ______ they will lose heart someday.
A. till B. and C. or D. but
22. C 【解析】考查连词词义辨析。句意:找到赞赏初学者的方法,否则,有朝一日他们会失去信心。故选C,意为“否则”,表条件。
(2017?内蒙古包头)23.—Would you like to go mountain climbing with us? —I'm afraid not. That's the _____ thing in the world I want to do. A. very B. best C. last D. first
23. C 【解析】考查形容词词义辨析。句意:你想和我们一起爬山吗?恐怕不行,那是我想做的最后一件事。由I'm afraid not.可知答案选C,意为“最后的”。 (2017?内蒙古包头)24. —Can I speak to Mrs. Thomson? —Hold on please. She _____dishes in the kitchen.
A. washes B. has washed C. washed D. is washing
24. D【解析】考查动词时态。句意:Mrs. Thomson在吗?请等一下,她正在厨房洗碗。表示打电话时她正在洗碗,故选D。
(2017?内蒙古包头)25. If you need further _____ about our products. Please surf the Internet. A. information B. experience C. practice D. expression
25. A【解析】考查名词词义辨析。句意:如果你需要进一步了解我们产品的信息,请上网查。故选A,意为“信息”,是不可数名词,而experience“经历;经验”; practice “练习”; expression“表达方式”均不合句意,故排除。
(2017?内蒙古包头)26. —What did he say in his letter? Is everything OK with his father? —No idea. He didn't _____ his parents in the letter.
A. admire B. notice C. mention D. miss
26. C【解析】考查动词词义辨析。句意:他在信上说什么了?他父亲一切可好?不知道。他在信上没有提到他的父母。mention意为“提到”,故选C。
(2017?内蒙古包头)27. Some school teachers complain that many kids haven't got any hobbies—______we call playing computer games a hobby. A. unless B. once C. since D. if
27. A【解析】考查连词词义辨析。句意:一些学校老师抱怨许多孩子没有爱好,除非我们把玩电脑游戏称为一种爱好。 故选A,意为“除非”,表条件。
(2017?内蒙古包头)28. What worries him is that ___ little money he makes can't support
1
____family as large as his.
A. /; the B. a; the C. /; a D. the; a
28. D【解析】考查冠词辨析。句意:让他担心的是,他挣的那点钱不能养活一个像他家那样大的家庭。 the little money是特指“他挣的那点小钱”,故选D。 (2017?内蒙古包头)29. —How was your vacation in America? —It couldn’t be worse! I don’t _____ want to talk about it. A. even B. hardly C. ever D. mainly
29. A 【解析】考查副词词义辨析。句意:你在美国的假期过得怎么样? 不能再糟了,我甚至不想说它。根据上句“不能再糟了”和don’t可知答案选A,意为“甚至”。 (2017?内蒙古包头)30. —Why did you buy so many flowers!
—___ my wife. I did something wrong yesterday. She is still angry with me A. Please B. To please C. Pleasing D. Be pleased
30. B【解析】考查非谓语动词。句意:为什么你买了这么多花?为了让我妻子高兴。我昨天做了错事,她还生我的气呢。故答案选B,动词不定式表目的。
(2017?内蒙古包头)31. The population of our city has increased _____40% compared with _____of 3 years ago.
A. by; that B. to; those C. with; ones D. of; it
31. A【解析】考查介词、代词辨析。句意:我们城市的人口比三年前增加了40%。 Increase by 意为“以??的速度增长”;that指代前面的the population,故选A。 (2017?内蒙古包头)32. —How about some more ice cream?
—No, thanks. It's very good, but I have to _____my weight, you know. A. prevent B. watch C. refuse D. keep
32. B【解析】考查动词词义辨析。句意:再来点冰淇淋怎么样?不,谢谢。虽然很好吃,但我必须注意我的体重。故选B,意为“注意”。
(2017?内蒙古包头)33. The program has helped out thousands of homeless children since the government ____ it.
A. starts B. had started C. will start D. started
33. D【解析】考查动词时态。句意:自从政府启动这个项目以来,这个项目帮助了成千上万名无家可归的儿童摆脱困境。主句是现在完成时, since引导的时间状语从句用一般过去时态,故选D。
(2017?内蒙古包头)34. We'd better _____ when he is thinking, as he prefers to solve problems on his own.
A. let him down B. cheer him up C. leave him alone D. ring him up
34. C【解析】考查短语动词辨析。句意:当他思考问题的时候,我们最好还是让他一个人静静,因为他更喜欢独立解决问题,故选C。
(2017?内蒙古包头)35. —How do you find the TV play In the Name of People? —______.
A. Just a minutes B. That’s right C. By chance D. It’s fantastic
35. D【解析】考查交际用语。句意:你认为《人民的名义》这部电视剧怎么样?棒极了。It’s fantastic.意为“棒极了”,用来回答以How开头的表感受的特殊疑问句, 故选D。 第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
(2017?内蒙古包头)阅读下面短文。从短文后各题所给的四个选项(A、B、 C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It was the final game for my eight-year-old son’s soccer team. Near the end of the match, the
2
soccer was two to one, my son's team being ahead. Parents sat around the field, offering 36 . There were less than ten seconds 37 and the ball stopped in front of one of my son's teammates, Mickey. With cheering shouts 38 the field, Mickey went back a little and kicked the ball with everything he had. All around me the crowd became crazy and 39 . Mickey had 40 . Then there was a complete 41 . Mickey had scored, but into the wrong gate—the 42 went into the gate of my son's team, ending the game in a draw (平局). You see, Mickey has a serious 43 in his head, which makes his IQ lower than that of normal children of the same age. And for him, he didn't understand what a wrong goal was. All goals were 44 by a happy hug from Mickey. He had been known to hug the players whom he was fighting against when they scored. The silence was 45 broken when Mickey, his face 46 with joy, caught my son, hugged him and shouted, “I scored! I scored! Everybody won! Everybody won!” For a moment I held my breath, not sure what my son would do or say. In fact, I didn’t 47 to worry at that time. I watched through tears, when I found my son raised his hand and started to call out 48 . “Well done, Mickey!” Soon, members from both teams got together around Mickey. 49 him on his goal.
Later that night, my daughter asked 50 had won. “Everybody won.” I smiled and replied.
36. A. encouragement B. instruction C. management D. competition 37. A. useful B. alive C. gone D. left 38. A. between B. against C. across D. past 39. A. excited B. interested C. surprised D. embarrassed 40. A. checked B. scored C. returned D. tried 41. A. independence B. victory C. silence D. relation 42. A. ball B. guide C. played D. crowd 43. A. idea B. mistake C. illness D. sense 44. A. wasted B. celebrated C. remembered D. reminded 45. A. partly B. seriously C. deeply D. finally 46. A. covered B. filled C. appeared D. shared 47. A. choose B. forget C. mean D. need 48. A. strongly B. softly C. wildly D. privately 49. A. pushing B. complaining C. interviewing D. congratulating 50. A. who B. which C. when D. where 题材:人际交往
【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了比赛时,由于队友脑子有问题,而将球射进了自家球门。队友们不但没有责怪他,而且还为他加油。 同时告诉我们享受比赛要比赢得比赛更加重要。
36. A【解析】考查名词词义辨析。根据the soccer was two to one, my son's team being ahead. “比分是2:1,我儿子的队领先”,可猜测家长们都坐在场外助威,故选A,意为“鼓励”。 37. D【解析】考查非谓语动词的词义辨析。根据There were less than ten seconds“时间不足10秒”,可猜测是比赛所剩时间不足10秒,故选D,过去分词作后置定语。 38. C【解析】考查介词词义辨析。根据With cheering shouts “随着喝彩声??”,可知答案选C,意为“横穿”,强调“从表面穿过”。
39. A【解析】考查形容词词义辨析。联系上文可知比赛最后10秒竟然有人得到进球的机会
3
和根据All around me the crowd became crazy可猜测此时此刻人们是何等的激动,故选A,意为“激动的;兴奋的”。
40. B【解析】考查动词词义辨析。根据后句Mickey had scored可知Mickey进球了,故选B,意为“射门”。 41. C【解析】考查名词词义辨析。根据Mickey had scored, but into the wrong gate可知Mickey射门了,但是进错了球门,和下一段第一句中的The silence可猜测人们一下子目瞪口呆了,故选C,意为“沉默;无声”。
42. A【解析】考查名词词义辨析。根据went into the gate of my son's team“进了我儿子队的球门”,可知答案选A,意为“球”。 43. C【解析】考查名词词义辨析。根据which makes his IQ lower than that of normal children of the same age.“Mickey智商低于同龄的孩子”可猜测Mickey脑子有毛病,故选C,意为“疾病”。
44. B【解析】考查动词词义辨析。联系下文可知Mickey因为自己进球而拥抱了队友,可猜测进球是值得“庆祝”的,故选B。
45. D【解析】考查副词词义辨析。联系上下文Mickey抱着人们说“我进球了,我进球了”,可知沉默最后被打破了,故选D,意为“最后”。 46. B【解析】考查非谓语动词词义辨析。根据caught my son, hugged him and shouted, “I scored! I scored! Everybody won! Everybody won!” 可知Mickey脸上充满着快乐的表情,故选B。 47. D【解析】考查动词词义辨析。根据“Well done, Mickey!“米奇,你做的很棒”,可知我的担心是多余的, 故选D。don’t need“不必”。
48. C【解析】考查副词词义辨析。根据下文可知队友们不仅没有责怪米奇,而是大声喊米奇做得很好,可知答案选C,意为“疯狂地”。
49. D【解析】考查动词词义辨析。根据上文比赛双方都聚拢过来说“米奇,你真棒”,可知答案选D,意为“祝贺”。
50. A 【解析】考查代词词义辨析。根据Everybody won“大家都赢了”,可推知是问谁赢了,故选A。
第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
(2017?内蒙古包头)阅读下面短文. 从每题所给的四个选项(A、B、 C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
(2017?内蒙古包头)A.
Have you ever been on a student exchange program? How useful was it? We asked three people for their opinions. Ellen
I spent 8 days in Germany when I was studying for my Level A. I went to school every day, and spent the evenings with a family. It was great because I had to speak German all the time. However, the most useful thing was that I was paying more attention to communicating in the language, instead of speaking perfectly correct German. I was really glad that people could understand what I was saying. I'd certainly introduce it to other students studying languages. Frank
I went on an exchange with my class for a week to Japan. Before the exchange. I thought my understanding of grammar was pretty good, but I had much trouble in listening and speaking. So, what I thought most meaningful was that I had no choice but to use everyday language skills, rather than the language from books. If I had the opportunity. I'd certainly take part in another language exchange.
4
Alice
I took part in a French exchange. It lasted two weeks, and I stayed with my exchange family in a small town just outside Paris. I'm quite a shy person, so in the first few days, I was kind of nervous, but then it was fine. I love French and my French has always been good. But the exchange really helped develop my speaking skills, and made me a much more confident(自信的) person. It felt great to be able to talk with French people. I also found that everyone who took part in the exchange did a lot better in their end-of-year exams. 51. How long did Frank stay in Japan?
A. A week. B. Eight days. C. Two weeks. D. Half a year. 52. What did Alice think about her exchange?
A. It developed her listening skills. B. It made her more confident. C. It taught her exam skills. D. It took too much of her time. 53. All three people would most likely describe their exchange as_______ A. tiring B exciting C. boring D. helpful 54. Who will be interested in the passage above? A. Students who are learning a foreign language. B. Students who want to work as teachers later. C. Students who are interested in traveling abroad. D. Students who arc not doing well in their studies. 题材:语言学习
【主旨大意】本文是一篇记叙文。记叙了三个学生对交换生的看法和学习的感受。
51. A.【解析】细节理解题。根据I went on an exchange with my class for a week to Japan “我和我的同学们去日本做交换生一周”,可知在日本学习一周。 故选A。
52. B.【解析】细节理解题。根据… made me a much more confident person.可知Alice觉得做交换生的经历使得她更加自信,故选B。
53. D.【解析】推理判断题。根通读全文可知该文章讲述的是做交换生积极正面的影响,即交流学习是有益处的,故选D。 54. A.【解析】推理判断题。通读全文可知该文章讲述的是三位学生去国外学习外语的感受。,故可推测那些想学习外语的学生可能会更感兴趣,故选A。
(2017?内蒙古包头) B
How much sleep is enough?
To stay in good health, some experts in the US say, adults should get seven to eight hours of sleep. Teenagers need nine to ten hours. And pre-school children need more than 10 hours of sleep a night.
Experts say the quality (质量) of our sleep becomes poor as we grow older. This happens because the brain unit that controls sleep begins to weaken slowly as we age.
Experts say the change starts in our 30s. By the time we reach our 50s, a person may have lost 50 percent of their ability to have a restful sleep. These people have trouble falling and staying asleep through the night. From middle age on, these problems only get worse, and they can have a bad effect on their health. Signs that show you may not be getting enough sleep. You're always hungry or you've got unwanted weight. If you are in short of sleep, certain chemicals in your body will not work well and tell your brain in time that you have eaten enough.
5
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库2017年内蒙古包头英语中考试题及解析在线全文阅读。
相关推荐: